Diázni ma is jó!

60 éves a diafilm!

Meghitt mesedélután - Minden gyerkőc szeretni fogja

A meséket minden gyerek szereti. Varázsoljon a gyerekszobából vetítőtermet, és indulhat a mesedélután! Kínálatunkban kisfiának vagy kislányának egyaránt talál diafilmeket.

Klasszikus és új történetek diafilmen
Bábfilmek, népmesék és kötelező olvasmányok

Mesélje el gyerekkora kedvenc meséit gyermekének, vagy válogasson új történetek közül! Kedvenc meséink, verseink diafilmen! Legyen népmese vagy egy kötelező olvasmány, klasszikus történet vagy állatmese, kínálatunkban megtalálja.

Varázsolja moziteremmé a gyerekszobát! Mesedélután az egész családnak

A diafilmezés sajátos hangulata már a legkisebb gyermekeket is magával ragadja. Anyu vagy a nagymama hangján hallott mesékhez csodálatos illusztrációkat is láthat a kicsi – szerezzen maradandó élményt gyermekének, és tegye meghitté az itthoni mesedélutánokat!

Amit a diafilm történetéről tudni érdemes: tények és érdekességek

A DIAFILM TÖRTÉNETE

A vetítés, a falon megjelenő árnyképek szemlélése nem új találmány, a kínaiak és a keleti népek már évezredekkel ezelőtt szórakoztatták egymást árnyjátékokkal, árnyakat vetítő tárgyakkal. A vetítés alapját már Leonardo da Vinci alkalmazta sötétkamrájánál, a camera obscuránál. A következő fontos állomás a vetítés történetében az első diavetítő létrehozása volt, a 17. században egy jezsuita szerzetes megépítette az első laterna magicát, vagyis a „bűvös lámpát”.