Idén ősszel is várnak a legfrissebb újdonságok és könyves programok október 18. és 21. között a Margón! A Várkert Bazárban megrendezett fesztivál és könyvvásár ideje alatt a Bookline standnál 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg könyveidet, ajándékba tiéd lehet a Könyves Magazin legújabb száma, 7000 Ft feletti vásárlás esetén pedig megkaphatod Bookline-os kerámiabögrénket vagy noteszünket.
Programfüzet | Akciós szabályzat

2018. október 18-21.
Várkert Bazár
Várunk a margón,
ott a helyed! Bookline
Október 18. csütörtök
18:30
Világirodalmi színpad

Margó Extra: Szabó Balázs

Moderátor: Ott Anna

Minden elolvasott könyv egy kicsit változtat rajtunk. A Margó Extrában olyan alkotókkal beszélgetünk, akiknek az irodalom nemcsak személyiségükre, de pályájukra is nagy hatással volt. A Szabó Balázs Bandája frontemberének bensőséges a kapcsolata Radnótival. Hogy még kik azok az írók, akikhez mindig visszatér, a Margó Extrán kiderül.

19:00
Nagyszínpad

Nyáry Krisztián - Fene bánja, megesett, szerelmes vagyok

Közreműködik: Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Nyáry Krisztián

Nyáry Krisztián összegyűjtötte a magyar kultúrtörténet legszebb vagyéppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit, majd megírta a keletkezéstörténetüket: többek között Ady, Kossuth, Latinovits gondolatai a szerelemről.

A Corvina Kiadóval közös szervezésben.

20:00
Világirodalmi színpad

Szentesi Éva: Pedig olyan szépen éltek

A szerzővel Valuska László beszélget, közreműködik Borbély Alexandra

Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda, hogy amint tud, elmenekül otthonról.

A Libri Kiadóval közös szervezésben.

21:00
Nagyszínpad

Szabó Balázs bandája: Hasonlatok

Lemezbemutató koncert

Radnóti Miklós és Szabó Balázs szoros kapcsolatát a Bájoló óta ismerhetjük. Új, 11 Radnóti- verset tartalmazó konceptalbumát a Margón mutatja be az együttes. A koncertfilmet is tartalmazó kiadványt először a Margón lehet beszerezni. Jegyár: 2500 Ft · Jegyvásárlás online a www.cafebudapest.hu oldalon, valamint a CAFe Budapest jegyértékesítési pontjain.

Október 19. péntek
18:00
Nagyszínpad

Nádas Péter élete és irodalma

Nádas Péterrel és Bazsányi Sándorral Tóth-Czifra Júlia beszélget

2018-ban a Világló részletek nyerte az Aegon Művészeti Díjat. Nádas Péter ezúttal nagynénje, Aranyossi Magda rendszertelen önéletrajzához készített széljegyzeteket, Bazsányi Sándor pedig nem másra vállalkozott, mint hogy megrajzolja Nádas irodalmi portréját, A Bibliától a Világló részletekig.

A Jelenkor Kiadóval közös szervezésben.

18:00
Kazamataszínpad

Hartay Csaba: Rajongók voltunk

A szerzővel Kiss László beszélget

A 80-as évek ébredező Magyarországán addig ismeretlen termékek, divatok, gondolatok jelennek meg, Dolly Roll szól a lemezjátszókból, és közben egy csapat kamasz a szabadságát keresi az alföldi tájban.

Az Athenaeum Kiadó programja.

20:00
Világirodalmi színpad

Cathrenie Millet: Mesés gyerekkor

A Catherine M. szexuális élete szerzője ezúttal gyerekkori félelmeiről és kamaszkori kétségeiről írt intim, lírai vallomást. Millet-t gyerekkorában egyetlen dolog volt képes kiszakítani a családi csatározásokból: a fikció. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

22:00
Nagyszínpad

Pion & The Unicorns - Slam, Spoken word, Rap

A háromtagú zenekart Pion István költő, slammer álmodta meg. A szövegek köré Weil András (billentyűk – Ethnofil, Kistehén) és Okos Gergely (dobok – Ethnofil) egyszerre virtuóz és populáris zeneisége szerveződik. Harmóniában az irodalom, a funk és a trap.

október 20. szombat
11:00
Szívünk Rajta gyereksarok
Szívünk rajta

Fedezd fel velünk a város titkait!

Vajon milyen titkokat rejt Budapest és hol lakik Szotyi, a galamb? Megismerhetjük Budapest legérdekesebb helyszíneit és történelmi lakóit, a város falai között kutathatunk Szotyi, a galamb után, és egy izgalmas kvízjáték segítségével tesztelhetjük azt is, hogy mi mindent tanultunk a könyvből. De természetesen a legkisebbekre is gondoltunk, őket színező és képkirakó játékokkal várjuk.

12:00
Szívünk Rajta gyereksarok
Szívünk rajta

Színezzük ki együtt a kaméleont!

Kamill nem olyan, mint a többi kaméleon. Amíg a többiek kényükre-kedvükre változtatják a színüket, neki ez még nem sikerült. Segítsünk neki! Ehhez éles látásra, jó szaglásra és egy kis ravaszságra lesz szükség, de együtt biztosan sikerrel járunk! A kalandvágyó gyerekeket és szüleiket sok játékkal és kézműves-foglalkozással várjuk. Egy játékos mesedélután Bosnyák Viktória legújabb mesehősével.

13:00
Szívünk Rajta gyereksarok
Szívünk rajta

Igazi hősöket keresünk!

Szeretnél te is valódi hős lenni? Akkor a Szívünk rajta gyereksarokban a helyed, hiszen interaktív gyerekprogramunk keretében nemcsak az 50 elszánt magyar nő című könyv szereplőit ismerheted meg, hanem te magad is egyike lehetsz a legendás hírességeknek! Programunkat a 6-10 éves korosztálynak ajánljuk.

14:00
Szívünk Rajta gyereksarok
Szívünk rajta

Így féljünk bátran!

Szerinted ki az igazán bátor? Például az, aki bár fél, meg meri tenni azt, amitől tart. A félelem, bármilyen furcsán is hangzik, fontos és hasznos érzés. Sőt, a segítségedre lehet, ha megtanulod kezelni! Foglalkozásunk ebben segít a legbátrabbaknak Al Ghaoui Hesna frissen megjelenő könyve, a Holli, a hős segítségével.

16:00
Nagyszínpad

Cserna-Szabó András: Az abbé a fejével játszik

A szerzővel Németh Gábor beszélget

Cserna-Szabó András legújabb regénye a Teremtéssel kezdődik, a világ megszületése után pedig korokon és helyszíneken száguldunk (vagy éppen poroszkálunk vagy ugrabugrálunk vagy folydogálunk) keresztül. „A Sömmi szerzője megírta a mindönt” – mondja róla Bödőcs Tibor.

A Helikon Kiadóval közös program.

17:30
Nagyszínpad
Bookline könyvek

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős, aki megtanult bátran félni

Al Ghaoui Hesna, Szél Dávid, Gyurkó Szilvia

A haditudósításairól ismert népszerű riporter saját rajzaival illusztrált könyvében egyszerű gyakorlatok és egy bátorságinduló segít a gyerekeknek erőt meríteni a nehéz helyzetekben, és megmutatja, hogyan állíthatják a maguk oldalára a félelmet.

A Bookline Könyvek programja.

19:00
Nagyszínpad

Dragomán György: Rendszerújra

A szerzővel Veiszer Alinda beszélget

Rendszerek fűzik össze Dragomán György novelláit: nyitottak és zártak, politikaiak, természetiek és technikaiak. Elképesztő fantázia és láttató erő, éles vágások, meglepő fordulatok jellemzik a Rendszerújra minden történetét.

A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

19:30
Vásárszínpad

És boldogan éltek?

A beszélgetés résztvevői Berg Judit, Rakovszky Zsuzsa, Szécsi Noémi, Szederkényi Olga és Ugron Zsolna, moderátor Ott Anna

Felnőttmesék kortárs íróktól. A novelláskötetben 15+1 női szerző folytatja ismert mesehősnők (Hófehérke, Csipkerózsika, Hamupipőke és mások) történeteit.

A Cser Kiadó programja.

21:00
Nagyszínpad

Simon Márton: Rókák esküvője

A szerzővel Valuska László beszélget, közreműködik iamyank

Simon Márton harmadik kötete egy olyan belső monológ felvétele, amelyből az ébrenlét cenzorai még nem vágták ki a mindennapokat folytonos ostrom alatt tartó irracionalitást. Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai.

A Jelenkor Kiadóval közös szervezésben.

Október 21. vasárnap
10:00
Szívünk Rajta gyereksarok
Szívünk rajta

Kézműves foglalkozások a könyveket kedvelő gyerekeknek

Készítsünk könyvjelzőket, hogy mindig tudjuk hol tartottunk a mesék világában! A kézműves foglalkozások során a gyerekek vághatnak, ragaszthatnak és papírhajtogatást tanulhatnak. Vicces szörnybetűket készíthetnek, ahol csak a gyerekek képzelete szab határt az alkotásoknak.

15:30
Nagyszínpad

Varró Dániel: A szomjas troll

A szerzővel és Maros Krisztina illusztrátorral Berg Judit beszélget

Régóta várunk a Túl a Maszat-hegyenhez hasonló izgalmas mesevilágot Varró Dánieltől. Most megkapjuk a trollokat, mocsári goblinokat, orkokat, leprikónokat, hableányokat és hablegényeket.

A Jelenkor Kiadóval közös program.

18:00
Világirodalmi színpad

Susan Faludi: Előhívás - Mindent apámról

A szerzővel Gyárfás Dorka beszélget, közreműködik Kiss Eszter

A magyar származású Susan Faludi 2004-ben e-mailt kapott hetvenhat éves apjától, aki akkor tért vissza Thaiföldről, ahol férfiból nővé operálták. Arra kérte lányát, írja meg nem mindennapi életének történetét. Megtette. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A Libri Kiadóval közös program.

20:30
Nagyszínpad

Kollár-Klemencz László: A műanyag kerti székek élete

Koncert+irodalom - Közreműködik: Bánki Gergely és Thuróczy Szabolcs

Kollár-Klemencz László újabb természetírásokban mutatja meg, hogyan találkozik az ember a természettel, hogyan működik az ember a természetben. Balladisztikus históriák, önéletrajzi elbeszélések, költői pillanatképek, abszurd rövidtörténetek.